Hei, olen Hanna, joensuulainen yrittäjä.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Olen toiminut perheyrityksen osakkaana ja tehnyt pitkän työuran rahoitusalalla Finnvera Oyj:n palveluksessa ennen oman yrityksen perustamista. Joenna Oy syntyi v. 2022 rakkaudesta yrittäjyyteen ja yrittäjien auttamiseen. 

Omistajanvaihdokset ovat erityinen kiinnostuksen kohteeni, sillä niissä on jotakin todella kiehtovaa; järkeä ja tunnetta, haastetta ja vaikuttavuutta. Suomi tarvitsee yrittäjyyttä ja jatkajia omistajanvaihdoksen edessä oleviin yrityksiin.

"Talousasiat ovat vahvuuteni, mutta eniten minua kiinnostavat ihmiset numeroiden takana, erilaiset yrittäjätarinat ja -persoonat."

Koulutus ja kokemus

Olen yrittäjäperheen kasvatti ja toiminut osakkaana ja hallituksen jäsenenä perheyrityksessämme. Omakohtaista kokemusta minulla on niin sukupolvenvaihdoksesta, yritysostojen suunnittelusta kuin yrityksen osakekannan myynnistäkin. Nykyisin toimin hallituksen jäsenenä kolmessa yrityksessä, joista kahdessa olen vähemmistöosakas ja yhdessä ulkopuolinen hallituksen jäsen.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri (Tampereen Yliopisto 2003). Lisäksi olen suorittanut Yritystutkijan auktorisointitutkinnon ja Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) tutkinnon.

Työhistoria

Varsinainen päätyöni lähes 17 vuoden ajan oli asiakasvastuullisena yritystutkijana ja rahoituspäällikkönä Finnvera Oyj:n palveluksessa Joensuussa. Se oli loistava näköalapaikka ja oppimisen korkeakoulu varsinkin itäisen Suomen pk-yrityskenttään ja yritysten analysointiin.

Olen myös työskennellyt Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n omistajanvaihdoshankkeessa yritysvalmentajana sparraamassa yrittäjiä yrityskauppoihin valmistautumisessa.

Vapaa-aika

Vapaa-ajallani harrastan monenlaista urheilua. Varsinkin ulkona liikkuminen on minulle mieluista, kelillä kuin kelillä. Hiihto on lempilajini. Rakastan Suomen erilaisia vuodenaikoja, erityisesti lumisia talvia. Luen liian vähän kirjoja ja kuuntelen paljon äänikirjoja. Ystävät ja perhe ovat elämäni rikkaus.